LAAZ Szolgáltató Bt.

Szolgáltatások

 

Kutatás és fejlesztés (K+F)

A kutató munka támogatására többször is részt vettünk már algoritmus fejlesztésben, tesztelésben. Modellező (szimulációs) programokat is készítünk, melyek segítségével csökkenthető a kísérletek költsége és munkaigénye.

Elsődleges érdeklődési körünk a digitális képfeldolgozás, azon belül is az agrár-műszaki és élelmiszeripari alkalmazások.

Adatelemzés és értékelés

Vállaljuk mérési adatok kiértékelését, statisztikai elemzését. Az elemzésről jelentést készítünk, vagy segítünk az eredményeket bemutató tudományos cikk elkészítésében. Optimális esetben a mérés tervezésében is részt veszünk, így biztosan választ kaphat kérdéseire.

Az elemzések elvégzéséhez az R (R Foundation for Statistical Computing, Vienna, Austria) programcsomagot használjuk. Igény esetén az elkészített vagy felhasznált függvények kódját is átadjuk. Néhány elemző módszer (angol neveikkel):

  • ANOVA (Analysis of Variances)
  • NLSR (Non-linear Least Squares Regression)
  • PLSR (Partial Least Squares Regression)
  • RSM (Response Surface Method)
  • LDA (Linear Discriminant Analysis)
  • Monte Carlo validation
  • SVM (Support Vector Machine)

Az ábrákat változatos vektoros (PDF, PS, SVG), vagy web megjelenésre optimált méretben és formátumban (pl. PNG) tudjuk átadni. A vektorgrafikus formátumok kiváló nyomdai minőséget biztosítanak, miközben könnyen alkalmazhatóak cikkekben és kéziratokban.

Amennyiben az elemzés vagy modellezés különleges algoritmust igényel, illetve a feladat nehezen megoldható a fenti keretekben, C++ nyelven egyedi feldolgozó programot fejlesztünk Önnek. Adatfeldolgozó kódjaink hordozhatóak, többféle platformon is lefordíthatóak.

Publikáció támogatás

Kutatási eredményei elismertsége és közzététele legalább olyan fontos, mint maguk az eredmények. Pályázati források elnyerését is nagymértékben segíti a színvonalas publikációs tevékenység. Cégünk a tudományos folyóiratok szerkesztése és bírálata során szerzett tapasztalatával támogatja ügyfeleit. Amennyiben már elkészült a kézirat vagy annak vázlata, ellenőrizzük a megcélzott folyóirat követelményeinek teljesülését, előbírálattal javaslatokat adhatunk fejlesztésére.

Igény esetén anyanyelvi lektorálást közvetítünk.

Szoftverfejlesztés

Cégünk elsődleges tevékenysége adatgyűjtő, -elemző és -megjelenítő programok fejlesztése. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk különleges egyedi igényekre tervezett szoftverek kivitelezésében. Amennyiben már rendelkezik valamilyen alap szoftvercsomaggal, kiegészítő könyvtárat (DLL) is készíthetünk Önnek.

Fejlesztő környezetünk az Embarcadero cég méltán híres és népszerű terméke, a C++ Builder™. A C++ programozás gyors és hatékony megoldást nyújt számos feladatra.

Megrendelőnk igénye esetén a forráskódot is átadjuk, így a további fejlesztéseket házon belül elvégezheti saját kollégáival.

Konferencia támogatás

Jelentős tapasztalattal rendelkezünk hazai és nemzetközi szakmai konferenciák szervezésében. A szervező csoport részeként konferencia microsite, felhívás és meghívó, kiadvány és/vagy CD-ROM szerkesztésében tudunk segédkezni. Amennyiben szükséges, egyeztetett módon, a rendezvény cikkeinek előminősítését elvégezzük és/vagy bírálatát lebonyolítjuk.

Egyéb szolgáltatások

Dokumentumok szerkesztését és tervezését is vállaljuk termék vagy szolgáltatás reklámozására, legyen az szórólap vagy plakát. Konferencia, projekt vagy termék CD/DVD lemezek elkészítését vállaljuk grafikai tervezéssel, ISBN számmal.

Vállaljuk irodai és méréseket vezérlő számítógépek felügyeletét, programjainak beállítását és frissítését, valamint az adatok rendszeres mentését. Hardver hiba esetén a legutolsó mentés alapján visszaállítjuk fontos dokumentumait.

Hirdetés